Termeni si Conditii

1.General
 
Acest site web și conținutul din acesta sunt destinate să ofere informații despre evenimente culturale și să permită rezervarea online. Un contract va fi încheiat, când www.europaticket.com confirmă în scris sau prin înregistrarea EDP o comandă de la Client. Dispozițiile aberante de către cumpărătorul respectiv pot fi acceptate numai printr-un acord explicit, în scris.

Datele și informațiile referitoare la toate evenimentele enumerate de europaticket.com au fost cercetate cu atenție și sunt actualizate periodic. Nu există nicio garanție pentru corectitudinea, actualitatea sau completitudinea conținuturilor oferite pe aceste site-uri de internet, care pot fi supuse modificărilor și erorilor. Pot apărea modificări și neînțelegeri. Linkurile externe vor fi o colecție subiectivă a altor site-uri de internet. Referirile la site-urile externe sunt elemente caracteristice ale acestui site web. Autorii și operatorii își vor asuma responsabilitatea pentru conținutul acestor site-uri. Utilizarea în scopuri comerciale, precum și reproducerea și distribuirea conținutului în acest site web este interzisă.

 

2. Comandarea biletelor și dreptul de a anula

 

O comandă trimisă de client poate fi anulată dacă nu a fost confirmată și în termen de 14 zile. O comandă trimisă de client este obligatorie și nu poate fi anulată după confirmarea pozitivă a acesteia din partea noastră, returnarea sau schimbarea biletelor nu este posibilă. După depunerea comenzii, sistemul oferă o notificare a biletelor achiziționate. Dacă categoria aleasă nu este disponibilă va fi oferită următoarea categorie de scaune la preț mai mic, respectiv, taxată și soldul rambursat. Costul biletului este debitat pe cardul de credit furnizat. Vă rugăm să rețineți că anularea ulterioară nu este posibilă. În cazul rezervărilor pe Internet nu este posibilă selectarea personală a locurilor din categoria de preț selectată. În cazul în care locurile nu mai sunt disponibile în categoria prețurilor cerute, veți fi anunțați și informați despre alternative. Nu se poate face o compensare (de exemplu: scuză pentru întârzierea dumneavoastră la eveniment) sau condiții parțial îndeplinite.

 

Dreptul de anulare nu se aplică următoarelor tipuri de contracte:

• Contracte pentru furnizarea de spații de cazare, altele decât în ​​scop rezidențial, transport de mărfuri, servicii de închiriere de mașini, servicii de catering sau servicii legate de activități de agrement, dacă contractul prevede o dată sau o perioadă specifică de performanță. "

Un drept de anulare se aplică în sucursala de ticketing numai cupoanelor cadou. Aveți dreptul de a anula acest contract în termen de 14 zile, fără a oferi niciun motiv. Perioada de anulare va expira după 14 zile din ziua în care achiziționați, sau o terță parte, alta decât curierul sau cea indicată de dvs. dobândește posesia fizică a ultimului bun.

Pentru a exercita dreptul de a anula, trebuie să ne informați (INTRODUCETI: numele companiei, strada, numărul, codul poștal, orașul, adresa de e-mail, numărul de telefon) cu privire la decizia dvs. de a anula acest contract printr-o declarație clară.

Pentru a respecta termenul de anulare, este suficient să vă trimiteți comunicarea cu privire la exercitarea dreptului dvs. de anulare înainte de expirarea perioadei de anulare.

Efectele anulării

Dacă anulați acest contract, vă vom rambursa toate plățile primite de la dvs., inclusiv costurile de livrare, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, în cel mult 14 zile din ziua în care suntem informați cu privire la decizia dvs. de retragere din acest contract. Vom efectua rambursarea folosind aceleași mijloace de plată pe care le-ați folosit pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ați convenit în mod expres altfel; în orice caz, nu veți suporta nicio taxă ca urmare a acestei rambursări. Este posibil să reținem rambursarea până când am primit marfa înapoi sau dacă ați furnizat dovezi că ați trimis înapoi mărfurile, oricare dintre acestea este cea mai timpurie.

Vă trimiteți mărfurile sau le transmiteți fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile din ziua în care ne comunicați retragerea din acest contract. Termenul limită este îndeplinit dacă trimiteți mărfurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Va trebui să suportați costul direct al returnării mărfii. Sunteți răspunzător numai pentru orice valoare diminuată a mărfurilor care rezultă din manipulare, în afară de ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea mărfurilor.

 

3. Condiții de plată

 

Toate cardurile majore de credit sunt acceptate online sau prin telefon, precum și prin facturare.

 

4. Modificări ale programului

 

Clientul recunoaște că deținătorii respectivi ai evenimentelor și-au rezervat, de regulă, dreptul de a face modificări în casting și program și nu dau dreptul de a returna biletele. europaticket.com este operatorul dintre Organizator și Costumer și nu va fi responsabil pentru returnarea taxei de intrare. europaticket.com nu este în special răspunzător pentru eforturile (frustrate) pe care le-a cheltuit clientul în urma oricăror posibile anulări, reprogramări sau modificări ale programului sau ale distribuției, în special cele precum cheltuielile de călătorie și de călătorie. europaticket.com nu este responsabil pentru informarea deținătorului de bilet cu privire la eventuale Anulări / Întârzieri / Relocări, dar vom depune eforturi pentru a informa toți clienții dacă se află în posibilitățile noastre. Anularea biletelor plătite este exclusă categoric. Dacă s-a plătit vreo taxă de rezervare publicitară, iar performanța a fost anulată, nu putem restitui această taxă de rezervare în avans, deoarece serviciul aranjamentelor a fost deja făcut.

 

5. Livrare bilete

 

Toate prețurile sunt destinate să includă orice taxe și taxe aplicabile, cu toate acestea, excluzând cheltuielile de livrare, care variază în funcție de tipul de livrare selectat de client. Vă atragem atenția că prețul final poate diferi de prețul inițial menționat. Această diferență se poate întâmpla din motive de organizare. Această diferență poate varia, în funcție de performanța și arta Contractului dintre www.europaticket.com și Organizator.

 

6. Limbajul contractului

 

Limba contractului este engleza.

 

7. Garanții

 

În cazul unora dintre deținătorii de evenimente, biletele pot fi, de regulă, rezervate numai cu 1 lună înainte de data prestării, cel mai devreme. În cazul în care ticketingul biletelor rezervate și plătite din motive tehnice, organizatorice sau din alte motive, nu este posibil, europaticket.com va rambursa prețul biletului (biletelor), inclusiv toate taxele fără deducere. Cu toate acestea, europaticket.com nu își asumă răspunderea pentru cheltuielile asociate direct sau indirect cu rezervarea de bilet (fără bază) (de exemplu, nu este posibilă rambursarea costurilor de anulare a călătoriei). www.europaticket.com nu poartă nicio responsabilitate cu privire la client pentru conținutul evenimentelor enumerate. europaticket.com nu își poate asuma nicio răspundere pentru biletele postate și pierdute pe poștă, europaticket.com și-a achitat datoria de performanță în raport cu clientul pentru opțiunea de livrare prin poștă după ce le-a postat pe adresa de livrare indicată de client.

 

8. Securitatea datelor

 

Datele colectate în sfera de achiziție sunt restabilite pentru contabilitate și dovezi ale clienților. Colectăm următoarele informații: adresa de facturare, adresa de expediere, biletele comandate. Aceste informații sunt utilizate numai în conformitate cu legile de confidențialitate și, în plus, nu vom vinde, împărți sau închiria niciuna din informațiile pe care ni le furnizează vizitatorii. Site-ul nostru dispune măsuri de securitate pentru a vă proteja împotriva pierderii, utilizării greșite și modificării informațiilor aflate sub controlul nostru. Comenzile biletelor vor fi efectuate în modul SSL blocat (Secret Socket Layer Mode), în timpul Transferului, prin urmare nu vor fi lizibile pentru terți atunci când sistemul funcționează sub SSL, comutatorul URL de la http: // la https: / /, iar bara de instrumente browsere este înlocuită de simbolul unei chei sau a unui lacăt. Plățile se fac prin intermediul companiei Romcard.

Datele dvs. personale nu sunt stocate sau utilizate în niciun sens. Excepție este buletinul de noutăți la care sunteți de acord în cele din urmă și prin liber arbitru, aici vă stocăm adresa de e-mail. Cu toate acestea, vă puteți dezabona cu ușurință în orice moment.

 

09. Drept aplicabil, sediul instanței

 

 Biletele rezervate pot fi ridicate de la box office în seara locului de spectacol. Biletele dorite pot fi trimise la adresa dată la comandă. Dacă nu este indicat altfel, biletele rezervate sunt disponibile la adresa europaticket.com: Wohllebengasse 6/2, Viena 1040, deschis de luni până duminică între 10:00 și 18:00.

 

Nota de informare privind protectia datelor personale                

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, administratorul site-ului va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori. Va informam ca datele personale pe care utilizatorii le furnizeaza administratorului site-ului sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a servicilor. Utilizatorii inteleg si accepta ca datele personale pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre administratorului site-ului a serviciilor de reclama, marketing si publicitate, a serviciilor de comunicatii electronice si a serviciilor asociate platformei online de vanzare bilete la evenimente.